Da biste uspješno konvertovali vozilo sa karburatorom da koristi TNG kao pogonsko gorivo potrebno je da odaberete komponente u zavisnosti od snage i modela automobila, i da se opredjelite za jednu od dvije tehnologije u kojima se konverzija može uraditi. 
 
Prva tehnologija konverzije je VAKUMSKO-PNEUMATSKA. Glavna odlika ove tehnologije je da je jeftina i pouzdana. Protok gasa se kontroliše preko prekidača i reduktora koji po principu vakuma vuče TNG iz rezervoara.
 
Druga je ELEKTRONSKA. Ona je novija i nešto skuplja,ali je rad cijelog sistema bolji. Uređaj i automobil rade stabilnije. Protok gasa se kontroliše preko prekidača i elektro-reduktora,koji su identični onima koji se koriste za konverziju novijih vozila sa injection ubrizgavanjem.

Odlika ovih dviju tehnologija je da se uređaji uz pravilnu ugradnju mogu optimalno podesiti u smislu snage i potrošnje. Optimalno podešen automobil ima do 10% manju snagu i do 20% veću potrošnju.

Optimalno podešavanje se može izvršiti jedino pomoću LANDIRENZO-ovog dijagnostičkog boxa. “GAS SISTEM” kao LANDIRENZO-ov ovlašteni servis posjeduje opremu za elektronsko štelovanje.