auto iniez. non cat. gpl
Sama instalacija i specifikacija djelova za uredaj za konverziju vozila sa injection ubrizgavanjem je slicna onoj kod vozila sa karburatorom. 
Tehnologija konverzije je identična ELEKTRONSKOJ za vozila sa karburatorom. Razlika je u prekidaču i sto je ovdje elektroventil benzina nepotreban, njega zamjenjuje emulator koji povezuje prekidač sa elektronskim diznama. Preko emulatora se kontroliše protok benzina. Nikako ne dozvolite da vam mjesto originalnog emulatora presjecaju dizne i ugradiju razne releje.Razlika je u tome što se koriste kompleksnije i novije komponente sa elektronskom kontrolom (prekidač i raduktor). Mješac je i u ovoj tehnologiji ključ velike snage i manje potrošnje. 

Pravilno ugraden uređaj se može optimalno podesiti u smislu snage i potrošnje. Optimalno podešen automobil ima do 10% manju snagu i do 20% veću potrošnju.

Optimalno podešavanje se može izvršiti jedino pomoću BRC-ovog dijagnostičkog boksa. “GAS SISTEM” kao BRC-ov ovlašteni servis posjeduje opremu za elektronsko štelovanje.